Expertbijeenkomst nZEB-tool 21 maart 2019 met de officiële overdracht nZEB-tool

Op 21 maart 2019 kwamen de nZEB-tool-experts bijeen in de Gelderlandfabriek Culemborg voor een informatieve middag over de ontwikkelingen rondom de nZEB-tool, en vooral over gebruikerservaringen. Zo deelden Nicolaas van Everdingen (Plushuis) en Esther Schenkelaars (de E-novatiewinkel) met een boeiende presentatie hun ervaringen met de nZEB-tool in hun eigen praktijk. Carl-peter Goossen maakte aan de hand van de actuele vorderingen rondom woonlasten-neutrale renovatie helder hoe de nZEB-tool een integrale prestatiegarantie voor energetische renovatie van gebouwen/appartementen op passiefhuisniveau mogelijk maakt. Duidelijk werd dat de tool onmisbaar is voor een hoogwaardige energetische aanpak en juist door de stap naar een hogere energetische kwaliteit de financiering mogelijk maakt. Indrukwekkend om te zien wat je alles kan bereiken met de nZEB-tool!

Download hier de presentaties:

Presentatie Plushuis – Nicolaas van Everdingen

Presentatie De e-novatiewinkel – Esther Schenkelaars

Presentatie garantie zorgplicht – Carl-peter Goossen

Martijn van Bommel (ISSO) draagt de nZEB-tool symbolisch over aan Clarence Rose

Tijdens dit event heeft ISSO de verkoop en beheer van de nZEB-tool aan Kennisinstituut KERN officieel overgedragen.

En natuurlijk konden de deelnemers tijdens een gezellige borrel kennismaken en sparren met andere licentiehouders en andere experts.

Kennisinstituut KERN, thuishaven van de kennisoverdracht en ontwikkelingen rondom de nZEB-tool, is sinds begin 2019 het verkoopkanaal en tevens de serviceverlener. Op 21 maart hebben wij dit tijdens een fijne bijeenkomst met de nZEB-tool-gebruikers gevierd!

Kennisinstituut KERN en de nZEB-tool

Begin dit jaar nam Kennisinstituut KERN de verkoop en het beheer van de nZEB-tool over van ISSO. KERN is van begin af aan nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nZEB-tool in ons land.

De onderliggende bouwfysische berekening van de nZEB-tool, het PHPP, is ontwikkeld door het Passive House Institute en wordt al bijna 30 jaar wereldwijd succesvol toegepast bij het ontwerp van zeer energiezuinige gebouwen en gebouwgebonden duurzame energievoorziening. De nZEB-tool is de Nederlandse vertaling en doorontwikkeling waaraan KERN heeft meegewerkt. Hij kan worden toegepast voor alle energie-efficiënte ontwerpen die we in ons land kennen.

Na een lange aanloop staat de Nederlandse bouw klaar om energieneutraal en integraal te bouwen. Logisch dat de nZEB-tool aan een sterke opmars bezig is in ons land. Met deze tool kun je de energiebalans van een gebouw integraal doorrekenen en de energieprestatie nauwkeurig voorspellen.

de nZEB-tool, hét gereedschap voor intergaal bouwen

Als je de energieprestaties van een gebouw integraal kunt doorrekenen, is de toekomstige energieprestatie nauwkeurig te voorspellen. Daarmee kun je de juiste beslissingen in het ontwerpproces nemen om een gebouw te realiseren dat optimaal functioneert. Dat houdt in dat het een hoog comfort heeft, een zeer lage energiebehoefte en zo laag mogelijke gebruikskosten. Bovendien is de nZEB-tool op deze manier van grote waarde om prestatiegarantie te kunnen geven aan een klant: je kunt als professional vierkant staan achter je beloftes. Dit resultaat bereik je als je werkt met de nZEB-tool.

Tool aangeschaft en koudwatervrees?

De nZEB-tool is voorzien van een goed begrijpelijk handboek, maar de invoer is vrij omvangrijk en er is bouwfysische en installatietechnische kennis voor nodig om de juiste gegevens op de juiste manier in te voeren. Heb je de tool aangeschaft en koudwatervrees? Of werk je er mee en denk je dat je nog niet alles eruit dat er in zit?

KERN ondersteunt je graag optimaal gebruik te maken van de tool en biedt daarvoor compacte cursussen. De eerste stap zet je zelf door je aan te melden voor een van deze cursussen.

 

Delen