Cursus Communicatie in het bouwproces


Een effectieve communicatie is de sleutel tot succes in elke organisatie en samenwerking. Zo hebben ook de bouwprofessionals in een integraal complex en ambitieus bouwproces baat bij een gestroomlijnde en adequate communicatie. In deze cursus wordt je je meer bewust van je eigen communicatiestijl en leer je manieren om communicatie doelmatig in te zetten in verschillende situaties. Ook leer je hoe je een effectieve communicatie tijdens het bouw-/ renovatieproject organiseert en faciliteert. Gaandeweg deze praktische cursus leer je de passende communicatie- en overlegvormen kennen en toepassen. Met deze vaardigheden kun je zelf die ene onmisbare schakel worden in een geolied samenwerkingsproces. 

Effectief communiceren is de sleutel tot succes van complexe en ambitieuze projecten

Grondige vakinhoudelijke kennis niet het enige om bouw- en renovatieprojecten te laten slagen. Communicatie is essentieel om tot een gedragen proces en uiteindelijk kwalitatief goed resultaat te komen. De afgelopen decennia is de bouwcultuur enorm veranderd en krijgen de soft skills, die nodig zijn voor het samenwerken, steeds meer aandacht. Maar tegelijk is de bouwwereld ook nooit zo complex geweest. Met name in de samenwerking met andere disciplines en bij de communicatie met opdrachtgevers bestaat een groot risico om elkaar “kwijt te raken”. Vooral als er tijdsdruk in het spel komt is je manier van communicatie vaak cruciaal voor het proces én het resultaat. Hoe makkelijk wordt samenwerken als jij jezelf in het perspectief leert verplaatsen van een ander en daar je communicatie op af leert stemmen? Hoe mooi is het als het je lukt om samen met elkaar te blijven schakelen, ondanks tegenslag? Om elkaar te blijven motiveren om er samen het beste van te maken voor de klant?

Communicatie is dus hét middel om te komen tot een succesvolle duurzame samenwerking en een goed samenspel in complexe processen. In deze cursus leer je je eigen communicatie-stijl kennen en hoe je deze kunt inzetten en optimaliseren om vertrouwen te creëren, afstemming met je collega’s te bevorderen en elkaar te inspireren op kritieke momenten.

Is de cursus Communicatie in het bouwproces iets voor mij?

Je wilt je communicatieve vaardigheden optimaliseren waardoor je in een samenwerking beter tot je recht komt. Vertrouwen en heldere verwachtingen van het team in plaats van adrenaline en ongemak.
Je wilt kunnen overtuigen als adviseur, ook als je opdrachtgevers of collega’s vakinhoudelijk niet direct kunnen aansluiten aan jouw gedachtengangen. Meenemen in je advies is silver, uitnodigen om mee te denken is goud!
Je wilt groeien naar een leidinggevende of meer sturende rol in complexere bouwprocessen en bouwen aan een hechte vertrouwensrelatie met je team. Inspiratie én uitdaging, maar ook vertrouwen om jezelf te kunnen geven vergroot de potentie voor optimale samenwerking.

Herken je je in deze wensen? En ben je een bouwgerelateerde professional of procesbegeleider en heb je 2 jaar bouw-gerelateerde ervaring op MBO+ of HBO-niveau? Dan is deze cursus op je lijf geschreven.

Wat heb ik aan deze cursus?

  • Je krijgt diep inzicht in je eigen communicatiestijl. Je breidt je communicatievaardigheden uit en leert de communicatiestijl adequaat afstemmen op de situatie.
  • Je leert omgaan met de manier van communiceren van anderen.
  • Je leert theoretische principes en effectieve hulpmiddelen kennen voor het communiceren binnen een integrale samenwerkingsomgeving met diverse partners, opdrachtgevers en andere stakeholders.
  • Je leert leiding geven aan (complexe) besluitvormingsprocessen met behulp van een effectieve formele (en informele) communicatiestructuur.
  • Je leert constructieve feedback geven en je medewerkers of teamgenoten te motiveren en positief te stimuleren.
  • Je leert conflicten doorgronden en inzetten als kans voor persoonlijke groei en hechtere werkrelaties.

Programma Cursus Communicatie in het bouwproces

Deze training heeft een vooral praktische insteek. In een interactieve setting krijg je inzichten en praktische tools voor jouw gereedschapskist aangereikt, waardoor je nog beter bent toegerust om tot de gewenste processen en resultaten te komen. Zo bieden rollenspellen en feedback van twee zeer ervaren docenten de basis voor meer bewustzijn over je skills én je potenties. Inbreng van je eigen cases maar ook een theoretische kader en oefening met de inzet van effective hulpmiddelen maken deel uit van het lesprogramma. Meer details volgen eind juni.

Ervaren en bevlogen docenten

Kennisinstituut KERN is voor deze training een bijzondere samenwerking aangegaan. Namelijk met het gerenommeerde trainingsinstituut voor communicatie Kern konsult. Bij dit trainings- advies en begeleidingsinstituut staat ontmoeten centraal en voor het ontdoen van het moeten. Maar ook het (samen) ontdekken van de potentie en elkaar inspireren om te pionieren en nieuwe wegen inslaan met oog op de maatschappelijke relevantie toegevoegde waarde voor de samenleving – dat sluit naadloos aan aan de visie van KERN! Wij kijken uit naar dit sluitstuk voor de vakmensen die KERN als geen ander klaar stoomt voor geïntegreerde interdisciplinaire samenwerking.

KERN Konsult en Kennisinstituut KERN Annelies van Gool Cursus Communicatie in het Bouwproces Anne Reitsma Fotografie.jpg

Annelies van Gool

Doelbewuste bruggenbouwer voor ontwikkeling van mensen en organisaties, inhoud en proces.

Pieternel Boer

Teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Als mensen elkaar weten te vinden, kunnen ze positieve impact realiseren.

Vragen?

Heb je vragen over de cursus Communicatie in het bouwproces? We beantwoorden ze graag. Neem contact met ons op.

Direct aanmelden

Meld je hier direct aan voor cursus Communicatie in het bouwproces.

Communicatie in het bouwproces

Oorspronkelijke prijs was: €1.150,00.Huidige prijs is: €995,00. excl. btw

Kijk hier voor de voorwaarden.

Schrijf je snel in en maak gebruik van de Early bird prijs!

Locatie

Deze cursus van twee dagen vindt live plaats in Ede.

Lestijd: 9 – 16 uur