Cursus Communicatie in het bouwproces

Een effectieve communicatie is de sleutel tot succes in elke organisatie en samenwerking. Zo hebben ook de bouwprofessionals in een integraal complex en ambitieus bouwproces baat bij een gestroomlijnde en adequate communicatie. In deze cursus leer je hoe je een doeltreffende communicatie tijdens het bouw-/ renovatieproject organiseert en faciliteert. Gaandeweg deze cursus leer je de passende communicatie- en overlegvormen kennen en toepassen. Met deze vaardigheden kun je zelf die ene onmisbare schakel worden in een geolied samenwerkingsproces. 

Een effectieve en gestroomlijnde communicatie is de sleutel tot succes van complexe en ambitieuse projecten

In deze cursus leer je hoe je een effectieve communicatie tijdens het bouw-/ renovatieproject organiseert. Deze training behandelt de opzet van een formele communicatiestructuur voor een integraal renovatieproject, waarbij zowel aandacht is voor de interne, als de externe communicatie. Ook leer je wie je het beste bij welke communicatie/ overlegvorm betrekt en hoe je deze structuur geeft. Daarnaast werken deelnemers aan het vergroten van de effectiviteit van hun persoonlijke communicatievaardigheden. Bijvoorbeeld leer je kritisch reflecteren, evalueren en op meta-niveau communiceren.

Is de cursus Communicatie in het bouwproces iets voor mij?

Deze cursus is specifiek bedoeld voor procesbegeleiders en communicatiemedewerkers en geschikt voor professionals met minimaal 2 jaar bouw-gerelateerde ervaring op MBO+ of HBO-niveau.

Inhoud van de cursus Communicatie in het bouwproces

  • De opzet en het onderhouden van een effectieve formele (en informele) communicatiestructuur binnen een integrale samenwerkingsomgeving met diverse partners en andere stakeholders.
  • Het leiding geven aan (complexe) besluitvormingsprocessen.
  • Het geven van constructieve feedback.
  • Conflicthantering en dit doelmatig kunnen toepassen in de eigen werksituatie.
  • Inzicht in de eigen communicatiestijl en hoe om te gaan met die van anderen.
  • Het kunnen toepassen van verschillende communicatievaardigheden volgens het Harvard model.

Communicatie in het bouwproces

395,00 excl. btw

Kijk hier voor de voorwaarden.

Locatie

Deze cursus van twee dagdelen vindt live plaats in Ede.

Lestijd: 2 keer 3 uur