Energiezuinige gebouwen berekenen met de nZEB-tool

Met de nZEB-tool kun je de energieprestaties van een gebouw integraal doorrekenen. De rekentool maakt de toekomstige energieprestatie nauwkeurig voorspelbaar en helpt de juiste beslissingen te nemen in het ontwerpproces om tot een optimaal functionerend gebouw te komen met een hoog comfort, een zeer lage energiebehoefte en zo laag mogelijke gebruikskosten.

KERN is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nZEB-tool in ons land.

De tool is voorzien van een goed begrijpelijk handboek, maar de invoer is vrij omvangrijk en er is bouwfysische en installatietechnische kennis voor nodig om de juiste gegevens op de juiste  manier in te voeren. Voor ondersteuning bij het begin met de nZEB-tool kun je bij KERN een of meer cursussen volgen:

Kennismaking met de nZEB-tool – Voor diegenen die willen weten hoe de nZEB-tool werkt alvorens deze aan te schaffen. 2 uur, deelname is gratis

Introductiecursus nZEB-tool – Hoofdlijnen en bijzonderheden van de nZEB-tool, 1 dagdeel. De cursus wordt gratis aangeboden bij aanschaf van de nZEB-tool.

Rekenen met de nZEB-tool – 2-daagse cursus waarin je leert werken met de nZEB-tool.

Verdiepingscursus Rekenen met de nZEB-tool – 1-daagse cursus met een variërend programma waarin je antwoorden krijgt op je specifieke vragen over het gebruik van de nZEB-tool. Deze cursus is bedoeld voor gevorderden.

Rekenen met energie – De basiskennis van energetisch rekenen, 1 dagdeel.

ID Course Name Duration Start Date
Energiebalans met designPH Voor deze cursus heb je een eigen laptop met geïnstalleerd designPH nodig. 10 oktober 2019
Introductiecursus nZEB-tool 1 dagdeel. Gratis deelname voor licentiehouder nZEB-tool. 1 november 2019
Rekenen met de nZEB-tool 14 november 2019
Rekenen met energie Op aanvraag
Verdieping nZEB-tool 28 november 2019