Verdiepingscursus Rekenen met de nZEB-tool

De nZEB tool (nearly Zero Energy Building) is een bouwfysische rekentool waarmee u de energiebalans van gebouwen eenvoudig, integraal en exact berekent. De rekentool maakt energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar.

De succesvolle bouwfysische berekening PHPP vormt de basis van de rekenkern. Met de Nederlandse editie van deze rekentool, voorzien van Nederlandstalig handboek en datasheets voor de Nederlandse bouwpraktijk.

Voor gevorderde rekenaars met de nZEB-tool

Deze cursus is een uitbreiding op de basiscursus Rekenen met de nZEB-tool. In twee dagdelen krijg je de invoer van specifieke projecten of producten goed onder de knie, leer je de eigenaardigheden van de nZEB-tool beter te kennen en verkrijg je het inzicht hoe om te gaan met aspecten die (nog) niet goed zijn voorzien in de tool. Je krijgt volop de kans om vragen te stellen en problemen te bespreken waar je tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk met de nZEB-tool/PHPP. De cursus gaat ook dieper in op de speciale (Nederlandse) tabbladen.

Tijdens deze modules heb je een eigen computer met een geïnstalleerd Excel-programma nodig, dien je in bezit te zijn van een licentie van de nZEB-tool/PHPP en te beschikken over ervaring met het rekenen met de nZEB-tool/PHPP.

  • Verdieping Rekenen met de installatie-werkbladen, o.a. invoer van warmtepompen, warmtenetten, warm-tapwaterinstallaties
  • Verdieping Rekenen met de Nederlandse werkbladen
  • Gebruik Extratools
  • Gebruik variantenberekening en de stapsgewijze renovatieplanner (ERP)

Let op: Om er zeker van te zijn dat jouw vragen worden beantwoord verzoeken we je deze vooraf te mailen.

Verdiepingscursus nZEB-tool

290,00 excl. btw


Kijk hier voor de voorwaarden.

Voor deze cursus dien je in het bezit te zijn van een licentie voor de nZEB-tool/PHPP.

Over de locatie in Ede

De cursus wordt – als niet anders vermeld – gegeven op onze locatie Horapark 2 te Ede.