Cursus Rekenen met energie

De cursus Rekenen met energie legt de basis voor het Rekenen met de nZEB tool/PHPP. Dit is een uitgebreid bouwfysisch rekentool. Hiermee kun je de energiebalans van gebouwen eenvoudig, integraal en exact berekenen. De rekentool maakt dus energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar. Hiervoor is bouwfysische kennis nodig. Als je deze kennis eerst wilt bijspijkeren is deze cursus een mooie opstap.

Rekenen met energie en de energiebalans

Deze cursus behandelt de theorie van het energetisch rekenen. In een dagdeel krijg je de nodige bouwfysische kennis aangereikt die je nodig hebt voor het rekenen met de nZEB-tool.  Je leert de basisprincipes kennen van de energiebalans en hoe je energieverliezen en energiewinsten in kaart brengt. Je leert de fysische eenheden kennen en ermee rekenen en je krijgt antwoord op vragen zoals: Wat is het verschil tussen een Rc-waarde en een U-waarde? Of tussen de jaarlijkse energiebehoefte en het piekvermogen. Wat is een thermische brug en hoe werkt dit energetisch? Wat zijn graaddagen?

Met deze kennis kun je het ontwerp en de energieberekening van zeer energiezuinige gebouwen beter beoordelen. De cursus Rekenen met de nZEB-tool kun je nu moeiteloos volgen. Maar je kunt ook de uitkomsten beter interpreteren.

Voor wie is de cursus Rekenen met energie bedoeld?

Deze cursus is ontwikkeld voor vakmensen, die meer willen weten over het berekenen van energetische maatregelen, maar die geen bouwfysische achtergrond/kennis hebben. Ook opdrachtgevers, die de uitkomsten van de nZEB-tool beter willen begrijpen, of die van plan zijn om energiezuinig te bouwen, kan deze cursus op weg helpen.

Datum

Deze cursus vindt plaats op aanvraag. Als je interesse hebt neem dan gewoon contact met ons op.

Rekenen met energie

190,00 excl. btw

Kijk hier voor de voorwaarden.

Locatie

De cursus wordt  gegeven in Ede, Horaplantsoen 20. Dit is op loopafstand van het station en met ruime parkeergelegenheid.