Blijf gecertificeerd passiefhuisvakman, vernieuw je certificaat!

Je bent gecertificeerd passiefhuisvakman (PH tradesperson). Je certificaat is na het slagen voor je examen maar 5 jaar geldig. Wel kun je dit certificaat vernieuwen. Hiervoor zijn er 2 opties: Je kunt studiepunten verzamelen en hiermee aantonen dat je jezelf hebt doorontwikkeld als passiefhuisvakman. Ook kun je middels projectdocumentatie van een passiefhuis je certificaat vernieuwen, als jij bij de uitvoering van het energetisch concept betrokken was.  

Verleng je certificaat middels studiepunten

Bij deelname aan relevante cursussen of evenementen of door zelf actief te worden als passiefhuisdocent (les of lezingen geven over passief bouwen) kun je studiepunten verzamelen.

Voor het vernieuwen van je certificaat als passiefhuisvakman heb je 30 studiepunten nodig. Hiervan mag je maximaal 30 studiepunten hebben behaald in een van de drie mogelijke categorieën (lesgeven, deelname aan evenementen of vervolgopleidingen).

Het Passive House Institute zal je aanvraag tegen een vergoeding valideren en bij slagen ontvang je een nieuw certificaat via de e-mail.

Kijk hier voor meer informatie. Studiepunten kun je krijgen door deelname aan aanvullende cursussen bij door het PHI geaccrediteerde opleiders, dus ook bij Kennisinstituut KERN, bijvoorbeeld de cursus Rekenen met de nZEB-tool.

Ook bij deelname aan (voor passief bouwen relevante) expertmeetings bij DNA in de bouw kun je studiepunten krijgen.

Blijf gecertificeerd passiefhuisvakman, bouw mee aan een zeer energiezuinig gebouw/passiefhuis

Door mee te werken aan de uitvoering van een gecertificeerd passiefhuis laat je zien dat je de expertise in huis hebt en jezelf ontwikkelt als passiefhuisvakman. Je kunt je certificaat vernieuwen door projectdocumentatie aan te leveren van een zeer energiezuinig gebouw / gecertificeerd passiefhuis waar jij bij betrokken was.

De projectdocumentatie kan tegen een bepaalde vergoeding worden ingediend bij het Passive House Institute. Neem hiervoor contact op met het Passive House Institute door een e-mail te sturen naar tradesperson@passiv.de. Voor meer informatie kun je kijken naar dit voorbeeldbestand en naar de eisen voor projectdocumentatie.