International Passive House conference – september 2021 in Wuppertal

De inmiddels 25ste ‘International Passive House conference’ vindt dit jaar plaats in Wuppertal, vlak over de grens in Duitsland. Naast een tentoonstelling, excursies en 48 bijzondere lezingen staat ook een bijdrage van KERN/WNR op het programma.

Als alles goed gaat en de stad ondanks de overstroming in staat is gasten te ontvangen vindt de internationale Passiefhuis conferentie dit jaar plaats in het Noordrijn-Westfaalse stadje Wuppertal. Het live-deel vindt plaats in het historische stadshuis van Wuppertal, van 10 tot 12 september. Het tweede online-deel is te volgen op 14 en 15 september.

De ‘International Passive House Conference’ is het jaarlijkse passiefhuisevenement, waar ongeveer 1000 koplopers en innovators van over de hele wereld samenkomen. Met presentaties, workshops en excursies naar bijzondere projecten in en rondom Wuppertal, kun je kennis op doen en ervaringen delen met andere professionals en op de hoogte blijven van  de nieuwste Passiefhuis-ontwikkelingen. Parallel aan de conferentie vindt de ‘Passive House Exhibition’ plaats waar toonaangevende fabrikanten hun nieuwste producten presenteren!

Het live-programma op de ‘International Passive House conference’

Na de officiële opening, staan de lezingen op vrijdag 10 september 2021 in het teken van zeer energie-efficiënte wijken, appartementen en woongebouwen. Verder komen ook nog duurzaamheidscenario’s en zomer comfort/koelingsconcepten aan bod. ‘s avonds vindt de prijsuitreiking plaats van de Passiefhuis Award 2021, een internationale architectuurwedstrijd voor zeer energiezuinige gebouwen. Aansluitend biedt het avond-event een uitgelezen kans om internationaal te netwerken.

Zaterdag staan lezingen geplant met de thema’s ‘adviespraktijk en renovaties in Duitsland’, ‘ecologische bouwmaterialen’, ‘prefab renovatie-technieken’ en ‘passiefhuis-componenten’. Klik hier voor het programma.

Ook KERN is weer present bij de ‘International Passive House conference’

Carl-peter Goossen en Clarence Rose van Kennisinstituut KERN/DNA in de bouw staan ook dit jaar weer op dit internationale podium. Dit jaar nemen we de Haalbaarheidsanalyse voor woonlasten neutrale renovaties van VVE-appartementen onder de loep, zoals die wordt ingezet door WNR.nu. KERN heeft in het afgelopen jaar een systeem opgezet voor kwaliteitsborging bij zeer energiezuinige renovaties met (energie)prestatiegarantie.

Aanmelden ‘Passive House conference Wuppertal’

Deze conferentie is een uitgelezen kans om kennis te maken met internationale koplopers op het vlak van gezond, betaalbaar en zeer energiezuinig bouwen. Neem een duik in de wetenschappelijke kennis rondom passief bouwen en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen wereldwijd. Je kunt het hele programma trouwens ook online volgen.

Je kunt je nu aanmelden met vroegboekkorting.

We zien elkaar in Wuppertal!

 

Delen