Nieuwe update nZEB-tool gelanceerd

nZEB-toolDe nZEB-tool/PHPP is een super ontwerptool voor energetische optimalisatie van gebouwen, al zeg ik het zelf. En niet voor niets is deze tool zeer uitgebreid. Voor een nauwkeurige voorspelling van de energieprestatie van een gebouw zijn immers zeer gedetailleerde gegevens nodig. Voor een betere communicatie met de klant is er nu een printfunctie toegevoegd waarmee je automatisch een nette uitdraai kunt maken. De print-functie in de laatste update van de nZEB-tool brengt gemak in je advieswerk!

Een bijdrage van Clarence Rose

Update nZEB-tool met printfunctie

Een snelle uitdraai van resultaten en invoerbladen? Geen probleem! Met de nieuwe printfunctie gaat een rapportage van je nZEB-berekening eenvoudig en snel in zijn werk. In een lijst in het werkblad NL_Print selecteer je de gewenste pagina’s en printbereiken. Hier kun je twee printinstellingen aanmaken, bijvoorbeeld voor een uitgebreide uitdraai van alle relevante werkbladen en een korte met alleen de resultaten. Vervolgens volstaat één druk op de knop en zorgt een macro voor de juiste uitdraai. Handig voor je advieswerk en de communicatie met je klanten.

Deze macro is ontwikkeld door BouwNext B.V. en met vriendelijke toestemming vrijgegeven voor gebruik door licentiehouders van de nZEB-tool. Bedankt!

Wie nog niet in bezit is van de nZEB-tool kan hem hier bestellen.

En wie zich ervan wil vergewissen dat het rekenen met de nZEB-tool goed lukt en ook van begin af aan de mogelijkheden van de tool aan bod komen kan hier de cursus “Rekenen met de nZEB-tool” boeken.

Verdieping nZEB-tool met printfunctie en veel meer tips en trucs

Het werken met de nieuwe print-functie maakt deel uit van de Verdiepingscursus Rekenen met de nZEB-tool op 28 november. In deze cursus krijgt u inzicht in de vele extra-mogelijkheden van de nZEB-tool, zoals de variantenberekening, economische vergelijkingen, renovatie en leert u van onze ervaringen bij de invoer van complexe gebouwen en installaties.

Delen