Vernieuwde designPH 2.0 in de verkoop!

Begin juli 2019 is de nieuwe designPH versie 2.0 op de markt. Met deze nieuwe uitgave is designPH enorm op vooruitgegaan, en we zijn blij jullie designPH 2.0 nu aan te kunnen bieden. Deze bevat namelijk een aantal nieuwe functies die je professionele workflow stukken eenvoudiger en aangenamer maken. Highlight van deze nieuwe versie is de zeer nauwkeurige en volledig geautomatiseerde schaduwanalyse.

designPH 2.0 brengt energieprestatie al in VO-fase in beeld

DesignPH is een grafisch 3D-interface voor de geometrische gegevensinvoer in de nZEB-tool en brengt gemak in de anders arbeidsintensieve invoer van een complex project. Met deze Sketchup-plugin kun je alle geometrische gegevens inclusief schaduwobjecten 3D modeleren. In designPH wordt het grafische model voorzien van relevante energetische eigenschappen en kun je vervolgens inladen in de nZEB-tool. Al tijdens de invoer in Sketchup verschijnt een grove indicatie van de energieprestatie. Zo krijgt de ontwerper in een vroeg stadium inzicht in de energetische effecten van ontwerpbeslissingen.

DesignPH is ontwikkeld voor architecten, bouwkundigen en energieadviseurs. Naast de software is enige ervaring met het werken met Sketchup en de nZEB-tool noodzakelijk. Een handleiding voor het werken met designPH helpt u dan snel verder op weg.
Ook bouwprofessionals zonder kennis van Sketchup kunnen vrij snel aan de slag – niet geheel toevallig is Sketchup een vrij eenvoudig te leren intuïtieve tekensoftware. Via bijvoorbeeld online-tutorials vind je snel de weg om een 3D-model op te zetten zoals benodigd voor de energetische analyse in designPH.

Highlight designPH 2.o: schaduwberekening betrouwbaar en snel

Tot nu toe was de nauwkeurige invoer van schaduweffecten in complexe situaties een tijdrovende klus met een grote foutgevoeligheid. Ook ondanks de grafische invoermogelijkheid in DesignPH versie 1.0 – de verwerking van de gegevens volgens de 6 dimensie-invoer van de nZEB-tool/PHPP vergde bij complexe situaties een arbeidsintensieve handmatige finetuning.

Voor designPH 2.0 is een nieuwe methode ontwikkeld om schaduwreductiefactoren te berekenen. Op basis van de 3D-ray-tracing en Perez-stralingsmodel (een real-time geometrische analyse van het model, op basis van gedetailleerde ray-trace detectie van schaduwobjecten) kunt u complexe schaduw-scenario’s nu eenvoudig en zeer nauwkeurig analyseren.

Hiermee kun je zowel de winter- als zomerschaduwfactoren bepalen en deze exporteren naar de nZEB-tool/PHPP.

Een bijbehorend schaduwmasker-diagram levert visuele feedback en maakt de schaduwberekening per raam begrijpelijk en de schaduwinvoer controleerbaar.

Schaduwberekening bruikbaar voor gebouwcertificering

Gedurende de ontwikkeling heeft het PHI de schaduwresultaten getest en vergeleken met de nZEB-tool/PHPP, designPH 2.0 en dynamische simulaties (Dynbil) en heeft een goede consistentie en gerechtvaardigde verschillen gevonden. Zowel designPH 2.0 als nZEB-tool/PHPP zijn daarom betrouwbare hulpmiddelen voor het berekenen van de schaduwreductiefactoren in passieve gebouwen.

Nieuw in designPH 2.0: vergelijking varianten

Nieuw in DesignPH 2.0 is ook de resultatenvergelijking. Hiermee kun je resultaten van 2 verschillende ontwerpstappen nu direct al in DesignPH vergelijken. Hiervoor selecteer je eenvoudig de gewenste stappen in het drop-downmenu van elk energiebalans-staafdiagram en de betreffende resultaten verschijnen.

Dichter bij de nZEB-tool: uitgebreide invoermogelijkheden

In designPH 2.0 kunt u nu thermische bruggen op dezelfde manier definiëren als andere zelf-bepaalde componenten en de eigenschappen toebedelen zoals ook in de nZEB-tool.
Ook kun je nu gegevens invoeren in designPH net als in het werkblad ‘Ventilatie’ in de nZEB-tool/PHPP. Zo breng je de ventilatieverliezen in designPH al vroegtijdig in beeld.

Klik hier voor meer info en bestellen.

[/vc_column_text][ct_button link=”https://kennisinstituutkern.nl/product/designPH/” size=”big” solid=”1″ has_arrow=”0″ color=”#f59c5d”]Bestel designPH 2.0[/ct_button][ct_button link=”https://kennisinstituutkern.nl/product/designph-2-0-upgrade/” size=”big” solid=”1″ has_arrow=”0″ color=”#1e73be”]Bestel designPH 2.0 upgrade[/ct_button]

[/vc_column][/vc_row]
Delen