PHPP
Grip op energie, zekerheid in ontwerp. Met het PHPP bereken je de energiebalans van een gebouw – nauwkeurig, betrouwbaar en integraal. Zo voorspel je de energieprestatie al in de ontwerpfase en kun je, bij een hoogwaardige uitvoering, zelfs garantie geven op het werkelijke verbruik.
De beproefde rekentool voor passieve gebouwen is nu volledig beschikbaar in het Nederlands – klaar voor toepassing in jouw project.
Inmiddels is het PHPP ruim 25 jaar doorontwikkeld door het Passive House Institute (PHI). Dit instituut verricht omvangrijk wetenschappelijk onderzoek aan gebouwen en is een internationaal gerenommeerde koploper voor passief en energieneutraal bouwen. Het resultaat mag er zijn: Het PHPP is een ontwerptool dat de bouwfysische werking en energieprestatie van zeer energiezuinige passieve gebouwen volledig integraal in beeld brengt. Met Nederlandse werkbladen sluit het PHPP goed aan aan de Nederlandse markt.
PHPP: een nieuwe standaard in energiebalans
PHPP: ontwerptool maakt de energieprestatie voorspelbaar
Het PHPP voldoet aan de toenemende vraag naar een ontwerptool dat de energieprestatie van zeer energiezuinige gebouwen realistisch inzichtelijk maakt. Deze tool bevat een gedetailleerde invoer van bouwkundige aspecten. Daarnaast heeft u ook uitgebreide mogelijkheden voor de invoer van installaties, zoals douche-WTW, warmtepompen, pv-panelen of heatpipes.
Het PHPP is voorzien van een geïntegreerde variantenberekening. Hiermee kun je de economische effecten van varianten uitbeelden en een haalbaarheidsstudie maken.
Het PHPP is toepasbaar voor alle energiezuinige projecten die nu in Nederland gebouwd of gerenoveerd worden. In Nederland typische energiezuinige woningconcepten worden in specifieke resultaatbladen uitgebeeld in o.a. het werkblad NoM (‘nul-op-de-meter’), BENG en Active House. Recent is er een Print-tool aan toe gevoegd voor meer gemak bij het presenteren van resultaten en uw advieswerk.
Het Nederlandstalige PHPP is bestemd voor de Nederlandse markt en wordt exclusief verkocht door KERN.
Bekijk hier een uittreksel van een voorbeeldberekening: PHPP versie 9
Aan de slag met het PHPP
Het PHPP is voorzien van een goed leesbaar Nederlandstalig handboek. Dit biedt ondersteuning en oriëntatie bij de invoer van een project. Om de energiebalans goed in beeld te krijgen zijn gedetailleerde gegevens nodig. Met enige kennis op het gebied van bouwfysica, excel bouw- en installatietechniek is het mogelijk om met het handboek het PHPP te leren gebruiken.
In de cursus Rekenen met PHPP leer je in twee dagen een eenvoudig project invoeren. Daarmee maak je een vliegende start.
Klik hier voor meer informatie over ons cursusaanbod rondom het PHPP.
Heb je een vraag over het PHPP?
Kijk eens bij veelgestelde vragen over het PHPP. Of neem contact op met ons!
PHPP
€475,00 excl. btw
Kijk hier voor de voorwaarden
Het PHPP bestaat uit:
- Het handboek
– wordt na bestelling binnen 7 werkdagen geleverd. - Het rekenprogramma
– kan na afronding van de bestelling direct worden gedownload. - Een addendum
– voor het werken met de Nederlandse werkbladen - Gebruikersondersteuning/helpdesk
– u krijgt toegang na gebruikersregistratie.
Kosten
€ 475,00*
* excl. 21% btw
ISBN-nummer: 978-90-829872-0-1
Jaar van heruitgifte: 2019
Korting voor iPHA-leden
Ben je iPHA-lid? Dan ontvang je 15% korting. Je hebt deze code inmiddels via iPHA ontvangen. Zo niet, dan kun je deze bij iPHA opvragen. De code voer je in bij het afrekenen (in het winkelmandje). De korting wordt dan meteen verrekend.
Tip: designPH
Als je in het bezit bent van een PHPP-licentie kun je ook de designPH-plugin bestellen. DesignPH is een interactief grafisch 3D-interface voor het PHPP en vergemakkelijkt de invoer van alle geometrische gegevens in het PHPP. Vooral handig voor het VO-ontwerpproces, voor complexe gebouwen en voor een nauwkeurige schaduwanalyse.
Helpdesk
Vragen of problemen met het PHPP kun je richten aan nZEB@kennisinstituutkern.nl
Updates
Updates van het PHPP_NL verstuurt KERN per mail aan de licentiehouders. De laatste versie is 9.6d en is opgeleverd op 28-8-2019. Heeft u deze update gemist? Stuur dan een mail aan nZEB@kennisinstituutkern.nl.