[smart_coupons]

De nZEB-tool/PHPP


Met de nZEB-tool kun je de energiebalans van een gebouw integraal doorrekenen en de energieprestatie nauwkeurig voorspellen. In combinatie met een hoogwaardige uitvoering kun je hiermee zelfs garantie geven op het werkelijke energieverbruik.

De succesvolle bouwfysische berekening PHPP vormt de rekenkern van de nZEB-tool. nZEB staat voor nearly Zero Energy Building en is de Nederlandse vertaling van de PHPP.

Inmiddels is het PHPP ruim 25 jaar gefinetuned en doorontwikkeld door het Passive House Institute (PHI). Het PHI verricht omvangrijk wetenschappelijk onderzoek aan gebouwen en is een internationaal gerenommeerde koploper
voor passief en energieneutraal bouwen. De bouwfysische werking van zeer energiezuinige passieve gebouwen is integraal verwerkt in deze tool.


Een nieuwe standaard in ontwerpberekeningen

De nZEB-tool voldoet aan de toenemende vraag naar een berekeningsmethode die de energieprestaties van zeer energiezuinige gebouwen realistisch inzichtelijk maakt. Naast een gedetailleerde invoer van bouwkundige aspecten bevat deze tool uitgebreide mogelijkheden voor de invoer van installaties, zoals douche-WTW, warmtepompen, pv-panelen of heatpipes.
De nZEB-tool is voorzien van een geïntegreerde variantenberekening. Hiermee kun je de economische effecten van varianten uitbeelden en een haalbaarheidsstudie maken.
De nZEB-tool is toepasbaar voor alle energiezuinige projecten die nu in Nederland gebouwd of gerenoveerd worden. In Nederland typische energiezuinige woningconcepten worden in specifieke resultaatbladen uitgebeeld in o.a. het werkblad NoM (‘nul-op-de-meter’), BENG en Active House.

De nZEB-tool, bestemd voor de Nederlandse markt, wordt exclusief verkocht door KERN.

Aan de slag met de nZEB-tool

Na aanschaf van een licentie heten wij je welkom op een introductiecursus. Hierin leer je de tool in grote lijnen kennen, toepasbaarheid, functies en bijzonderheden waar je op moet letten bij invoer.
De nZEB-tool/PHPP is voorzien van een goed leesbaar Nederlandstalig handboek. Dit biedt ondersteuning en oriëntatie bij de invoer van een project. Om de energiebalans goed in beeld te krijgen zijn gedetailleerde gegevens nodig. Met enige kennis op het gebied van bouwfysica, excel bouw- en installatietechniek is het mogelijk om met het handboek de nZEB-tool te leren gebruiken.
In de cursus Rekenen met de nZEB-tool leer je in twee dagen een eenvoudig project invoeren. Daarmee maak je een vliegende start.
Klik hier voor meer informatie over ons cursusaanbod rondom de nZEB-tool.

De nZEB-tool bestaat uit:

 • Het handboek
  – wordt na bestelling binnen 7 werkdagen geleverd.
 • Het rekenprogramma
  – kan na gebruikersregistratie worden gedownload.
 • Een addendum 
  – voor het werken met de Nederlandse werkbladen
 • Een introductiecursus
  – hier kunt u zich na gebruikersregistratie voor opgeven.
 • Gebruikersondersteuning/helpdesk
  – u krijgt toegang na gebruikersregistratie.

Kosten

€ 475,00*

* excl. 21% btw en verzendkosten

ISBN-nummer:  978-90-829872-0-1
Jaar van heruitgifte: 2019

Bestel de nZEB-tool

Korting voor iPHA leden

Bent u iPHA-lid? Dan ontvangt u 15% korting. U heeft deze code inmiddels via iPHA ontvangen. Zo niet, dan kunt u deze bij iPHA opvragen. Deze code is in te voeren bij het afrekenen (in het winkelmandje). De korting wordt dan meteen verrekend.

Tip: designPH

Als je in het bezit bent van de nZEB-tool kun je ook de designPH-plug-in bestellen. DesignPH is een interactief grafisch 3D-interface voor de nZEB-tool en vergemakkelijkt de invoer van alle geometrische gegevens in de nZEB-tool.

FAQ

Heb je een vraag over de nZEB-tool?

Kijk eens bij veelgestelde vragen over de nZEB-tool. 

Helpdesk

Vragen of problemen met de nZEB-tool kun je richten aan nZEB@kennisinstituutkern.nl