Expertbijeenkomst nZEB-tool 21 maart 2019: nauwkeurig energieprestaties voorspellen

In één middag word je bijgepraat over energiezuinige gebouwen berekenen met de nZEB-tool en de marktontwikkelingen, krijgen enthousiaste gebruikers van de tool het podium en ontmoet je licentiehouders en andere professionals.

Deze middag vindt ook de officiële overdracht plaats van de nZEB-tool door ISSO aan Kennisinstituut KERN.

Inschrijving geopend voor een inspirerende expertmeeting

Na een lange aanloop staat de Nederlandse bouw klaar om energieneutraal en integraal te bouwen. Logisch dat de nZEB-tool aan een sterke opmars bezig is in ons land. Met deze tool kun je de energiebalans van een gebouw integraal doorrekenen en de energieprestatie nauwkeurig voorspellen.

Kennisinstituut KERN, thuishaven van de kennisoverdracht en ontwikkelingen rondom de nZEB-tool, is sinds begin 2019 het verkoopkanaal en tevens de serviceverlener.

Op 21 maart ben je van harte welkom in Culemborg om dat met ons te vieren!

nZEB-toolKennisdelen met feestelijk tintje

Natuurlijk delen we tijdens deze expertbijeenkomst voor licentiehouders en andere belangstellenden ook inhoudelijke kennis. Je doet praktische informatie op over de tool, krijgt inspiratie hoe je zelf kunt inspelen op de actuele ontwikkelingen in de markt én we nemen je mee in de plannen van Kennisinstituut KERN zelf. In 3 uur tijd ben je helemaal energieneutraal bijgepraat en ontmoet je andere professionals die met de tool werken.

We nodigen je uit om de officiële overdracht van de nZEB-tool door ISSO aan Kennisinstituut KERN met ons te vieren. Na het inhoudelijke deel van deze bijeenkomst proosten we tijdens een gezellige netwerkborrel samen op onze overname van de tool.

Kennismaken en sparren met gebruikers en andere experts

  • Ontvangst
  • Opening door Clarence Rose (bestuursvoorzitter KERN)
  • Ontwikkelingen en cursusaanbod door Joyce van den Hoek Ostende (nieuwe directeur KERN)
  • Overdracht nZEB-tool door Martijn van Bommel (projectcoördinator ISSO) aan Clarence Rose
  • Gebruikers op het podium: Praktijkervaringen met nZEB-tool
  • Waarde nZEB-tool bij het geven van energieprestatiegarantie door Carl-peter Goossen (bestuurslid KERN)
  • Afronding inhoudelijk deel
  • Netwerkborrel

De expertbijeenkomst wordt gehouden in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Ontvangst tussen 14.45 en 15.00 uur, aanvang programma om 15.00 uur. De locatie ligt pal naast het station, dus per OV komen is een heel goed idee. Einde bijeenkomst circa 17.30 uur.

Gratis deelname voor licentiehouders

Voor licentiehouders is deelname aan de bijeenkomst gratis. Ben je nog geen licentiehouder, maar wil je met de nZEB-tool aan de slag? Dan is het een heel goed idee om je aan te melden voor deze bijeenkomst. Schaf je de tool vooraf of tijdens de bijeenkomst aan, dan is deelname aan deze middag gratis en krijg je van ons geen factuur à 25 euro voor deze middag! Andere geïnteresseerden betalen voor deze bijeenkomst 25 euro ex btw.

Professioneel en gegarandeerd met de nZEB-tool

Als je de energieprestaties van een gebouw integraal kunt doorrekenen, is de toekomstige energieprestatie nauwkeurig te voorspellen. Daarmee kun je de juiste beslissingen in het ontwerpproces nemen om een gebouw te realiseren dat optimaal functioneert. Dat houdt in dat het een hoog comfort heeft, een zeer lage energiebehoefte en zo laag mogelijke gebruikskosten. Bovendien is de nZEB-tool op deze manier van grote waarde om prestatiegarantie te kunnen geven aan een klant: je kunt als professional vierkant staan achter je beloftes. Dit resultaat bereik je als je werkt met de nZEB-tool.

Tool aangeschaft en koudwatervrees?

De nZEB-tool is voorzien van een goed begrijpelijk handboek, maar de invoer is vrij omvangrijk en er is bouwfysische en installatietechnische kennis voor nodig om de juiste gegevens op de juiste manier in te voeren. Heb je de tool aangeschaft en koudwatervrees? Of werk je er mee en denk je dat je nog niet alles eruit dat er in zit?

KERN ondersteunt je graag optimaal gebruik te maken van de tool. De eerste stap zet je zelf door je aan te melden voor deze voor licentiehouders gratis expertbijeenkomst.

nZEB-tool

Kennisinstituut KERN en de nZEB-tool

Begin dit jaar nam Kennisinstituut KERN de verkoop en het beheer van de nZEB-tool over van ISSO. KERN is van begin af aan nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nZEB-tool in ons land.

De onderliggende bouwfysische berekening van de nZEB-tool, het PHPP, is ontwikkeld door het Passive House Institute en wordt al bijna 30 jaar wereldwijd succesvol toegepast bij het ontwerp van zeer energiezuinige gebouwen en gebouwgebonden duurzame energievoorziening. De nZEB-tool is de Nederlandse vertaling en doorontwikkeling waaraan KERN heeft meegewerkt. Hij kan worden toegepast voor alle energie-efficiënte ontwerpen die we in ons land kennen.

Dit kun je verwachten:

In één middag word je bijgepraat over de nZEB-tool, geïnspireerd voor het gebruik bij actuele ontwikkelingen in de markt én ontmoet je andere gebruikers en experts.

Nu aanmelden

Ben je erbij? Fijn! Mail KERN met hoeveel personen je naar de expertbijeenkomst komt. Wij bevestigen je deelname. Graag tot ziens op 21 maart in Culemborg!

Voor licentiehouders is de bijeenkomst gratis. Wil je de nZEB-tool aanschaffen, meld dat dan bij je aanmelding. Dan krijg je van ons geen factuur à 25 euro voor deze middag!

Tip: Kijk ook rond op de website van KERN voor het vernieuwde cursusaanbod

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *