Energiebalans met designPH

START:
16 april 2019
DURATION:
Voor deze cursus heb je een eigen laptop met geïnstalleerd designPH nodig.

Categories

Agenda , nZEB-tool

Energiebalans met designPH

De nZEB-tool/PHPP heeft een grafische add-on, een plugin in Sketchup waarmee de geometrie van een project inclusieve schaduwelementen kan worden gesimuleerd en geïmporteerd. Door de grafische zichtbaarheid van invoergegevens voorkom je fouten bij de invoer in de nZEB-tool/PHPP.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus leer je de benodigde basistechnieken kennen van Sketchup om te kunnen werken met designPH. Aan de hand van een voorbeeldproject dat je zelf invoert, nemen we alle functies van de plugin door, leer je het import/export-macro van de nZEB-tool/PHPP gebruiken en zetten wij de koers uit hoe je de energiebalansberekening in de nZEB-tool/PHPP verfijnt.

Energieneutraal rekenen

de nZEB-tool berekend de energiebalns om tot energieneutraal bouwen te komen. Hiervoor is bouwfysische kennis nodig zodat men kan rekenen met nZeb tool.

Leerdoelen

In deze cursus wordt de theorie van het energetisch rekenen behandeld. In een dagdeel krijg je de nodige bouwfysische kennis aangereikt die je nodig hebt voor het rekenen met de nZEB-tool en het beoordelen van het ontwerp en de energieberekening van zeer energiezuinige gebouwen. Je leert de basisprincipes kennen van de energiebalans: hoe energieverliezen en energiewinsten op elkaar in werken.

Met deze basiskennis kun je de cursus Rekenen met de nZEB-tool moeiteloos volgen.

Doelgroep

 

Vooropleiding

 

Cursusmateriaal

 

Docenten