AZEB training

START:
6 april 2020
DURATION:
Dit is een vierdaagse training aangevuld met e-learning modules.

Categories

Agenda , Cursus

AZEB training: In 17 stappen naar betaalbare BENG

Welke keuze je ook maakt, NOM, aardgasloos, passief of actief (ver-)bouwen, de vraag van de klant blijft uiteindelijk dezelfde: Welke waarden krijg ik voor mijn geld? Centraal hierbij staat het kosteneffectief ontwikkelen van een gebouw dat energiezuinig, milieuvriendelijk, comfortabel en gezond is. Niet alleen nu, maar ook de komende 30, 50, of zelfs 100 jaar. Maar hoe doe je dat?!

Een succesvol kosteneffectief project houdt bij het ontwikkelen van gebouwen rekening met de gehele levenscyclus van het gebouw en combineert technische oplossingen met efficiënte processen en organisatie. Hierdoor stijgt de tevredenheid van de eindgebruikers en krijgt het geïnvesteerd kapitaal een hoger rendement. In het Europese project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings) is een compacte, samenhangende methode ontwikkeld op basis van de grote diversiteit aan bestaande oplossingen uit heel Europa. Deze methode helpt opdrachtgever en opdrachtnemer om samen stap-voor-stap betaalbaar een BENG te ontwikkelen. De methode geeft overzicht, inzicht en biedt vele praktische hulpmiddelen voor de projecten praktijk. Het is toepasbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie.

In deze 4-daagse training maak je intensief kennis met de 17 stappen van de AZEB methodiek om betaalbaar (bijna) energieneutraal te bouwen en te renoveren. De training bestaat uit zowel technische als organisatorische en procesmatige oplossingen, die in samenhang worden behandeld. De kernthema’s zijn kwaliteitsborging, integraal projectmanagement en inkoop & prestatiegarantie. De training is zeer interactief opgezet en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van actuele casuïstiek van de deelnemers om de vertaling naar de eigen praktijk zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een e-learning omgeving waar extra materiaal wordt aangeboden ter verdieping en voorbereiding van de lessen, alsmede een selectie van hoogwaardige praktische tools voor de dagelijkse projectenpraktijk.

Doelgroep van de training:

De training is specifiek bedoeld voor:

  • (project-)managers en beleidsmedewerkers van professionele opdrachtgevers zoals woningcorporaties, gemeenten en investeerders
  • (project-)managers van projectontwikkelaars, aannemers, installateurs en professionele beheerorganisaties
  • opdrachtnemende professionals vanuit de gehele bouwketen zoals architecten, bouwkundige en installatie-technische adviseurs en energie-adviseurs

Het niveau van de training is HBO+. De stof is van toepassing op zowel nieuwbouw als renovatie.

Opbouw van het programma:

Het programma van de 4-daagse training is opgebouwd langs de verschillende projectfasen en de 17 stappen in de AZEB methode. Daarbij wordt verdieping geboden op bijvoorbeeld integrale ontwerpmethoden, ontwerpoptimalisatie voor kosten, energie, comfort en gezondheid, kwaliteitsborging, levenscyclus kosten en cost engineering,  commissioning, contractering en prestatiegarantie, en ketenintegratie. Deze onderwerpen worden uitgediept in praktische werkvormen met behulp van bestaande casuïstiek en ondersteunende tooling. De voertaal van het programma is Nederlands. Op de e-learning omgeving zullen ook enkele naslagwerken in het Engels aangeboden worden.

Voorbereidende opdracht.

Enkele weken voor de start van de cursus ontvangen de deelnemers een voorbereidende opdracht via het e-learning systeem. Door in de aanloop van de training alvast wat materiaal te bestuderen en te vertalen naar de eigen praktijk, kan een vliegende start gemaakt worden in de training en wordt de borging van het trainingsmateriaal vergemakkelijkt. De tijdsinvestering voor deze opdracht is zo’n twee a drie uur.

Docenten

De training wordt gegeven door een multidisciplinair docententeam. Elk van de docenten heeft naast een stevige theoretische basis zijn of haar sporen verdiend in de praktijk van de (bijna) energieneutrale bouw.

Joyce van den Hoek Ostende is de hoofdtrainer deze vier dagen. Zij projectleider van het Europese AZEB project en specialist op het gebied van integrale samenwerking en verduurzaming in de bouw. Daarnaast zullen o.a. de volgende trainers expertise inbrengen vanuit hun specifieke vakgebied:

Clarence Rose: Specialist in energieneutrale bouw en renovatie, expert passiefhuis technologie.

Guido van Houdt: Lean consultant en teamcoach voor de bouwsector.

Carl-Peter Goossen: Ontwerpmanager en pionier van het eerste uur in duurzaam bouwen en ketenintegratie in de bouw.

Data, tijden en locatie van de training

De training wordt gegeven op de locatie van Kennisinstituut KERN, Horaplantsoen 20 in Ede.

De trainingsdagen voor de eerstvolgende editie zijn onder voorbehoud gepland op 6, 8, 20 en 22 april 2020. Deze data worden in december 2019 definitief gemaakt. Als je ons een mail stuurt op info@kennisinstituutkern.nl, lichten we je persoonlijk in zodra de data definitief zijn. Alle trainingsdagen duren van 10 tot 16 uur.

Jouw investering

Voor de complete training inclusief toegang tot de e-learning omgeving met alle cursusmateriaal en verschillende praktische tools betaal je €1195. Lunch, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Deze prijs is exclusief 21% BTW. KERN biedt deze cursus ook aan als in-company training, neem daarvoor contact op met KERN. Kijk hier voor de cursusvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *